Ta hand om din hund på bästa sätt

Våra husdjur förlitar sig på att vi ska ta hand om dom på alla sätt och vis och det gäller att vi gör det. Det går inte att lämna dom vind för våg utan tillsyn någon längre period. Hundar speciellt då de är flockdjur och gärna vill vara en del i flocken.

Självklart så går det inte alltid att ta med sig sin hund överallt och det kan vara så att man bör lämna den på ett hundpensionat under dagtid så man arbetar. Men då får den ju vara tillsammans med andra hundar och personalen brukar vara exceptionellt duktiga på att aktivera de som de tar hand om under dagen. Det är fullt fokus på aktiviteter, ge hundarna mat och att de får tillfälle att vila. Vissa kanske kan ha med sig sina hundar på sin arbetsplats och det kan vara en stor fördel om man inte kan lämna bort de någonstans.

När man åker till sitt hundpensionat så gäller det att man säkert kan frakta sin hund. Vissa kanske har en stor bil med kombiutrymme. Då gäller det att man ställer in en bur av något slag där hunden kan få vara under färd. Det är inte alla som har och då finns det en smart lösning. Det finns bilselar som gör att man kan fästa hunden på ett smidigt sätt i säkerhetsbältet och hunden sitter säkert i baksätet. Vissa selar går även att använda som promenadsele om så önskas. Det är viktigt att vi fraktar våra hundar på ett säkert sätt i bilen.

Posted in Husdjur, Mer om hundar | Kommentarer inaktiverade för Ta hand om din hund på bästa sätt