Säkra upp för hund i bil

Många hundar älskar att åka bil, men du måste också se till att det är säkert för hunden. Som tur är finns det många bra lösningar för att hunden som vill följa med på bilturen ska kunna åka med på ett säkert sätt, ta en titt här.

Den vanligaste säkerhetsprodukten för hund i bil är en hundbur för resor, det finns också säkerhetsbälte speciellt utformade till hund. För att mysa till det lite extra för hunden på bilresan kan man även köpa en bil-hundsäng.

Säkerheten först

Det är viktigt att transportera din hund säkert i bilen. Hundburar ska till exempel vara säkrade för att klara häftiga inbromsningar. Tänk även på att placera hundburen i skuggan och med tillgång till bra ventilation. Vill man istället ha sin hund i bilbälte i bilen finns special anpassade bilbälten till hunden. Oavsett vad du väljer för att din älskade hund ska kunna vara trygg i bilen, kolla så att det är krocktestade produkter.

Övrigt att tänka på

Något som är viktigt att tänka på är att köra försiktigt med hunden i bilen och att aldrig någonsin lämna hunden själv i bilen i solen. Det blir snabbt enormt varmt i bilen då och du riskerar din hunds liv. Håll din hund säker i bilen i alla lägen.

Posted in Husdjur | Kommentarer inaktiverade för Säkra upp för hund i bil