En hund i balans

Det man är mån om som ägare av en hund är att du lyckas med bedriften att få en lika lycklig som lydig hund. För att lyckas med detta krävs en hund som är i balans. Hur man lyckas med detta är dock inte självklart. I detta inlägg gör vi ett försök att lära er lite mer.

Barn tillsammans med hund

Med en ny hund som ska formas är det viktigt att man börjar i rätt ände. Låt för det första hunden vara valp ett tag och förslagsvis tag i biten med att den ska bli rumsren som inledande träning. Därefter kan du gradvis börja träna din hund med de viktigaste bitarna för att ni ska kunna fungera med varandra och omgivningen.

Ta allt i små etapper och ha tålamod. Hunden måste hinna med varje moment i de olika inlärningsmomenten innan det är dags för nya.

Vad som är av ytterst vikt är att alla tänkbara grundbehov hos din hund är uppfyllda innan du ger dig i kast med att aktivera och utveckla din hund. Obligatoriska bitar som mat och vatten, men även närhet och respekt är viktiga byggstenar som lägger grunden för hela din hunds välmående.

När du väl nått till det steg hos din hund att alla andra nödvändiga bitar är på plats är det dags för att verkligen utmana din vän. Då kan det vara läge att införskaffa en klicker. Vi har vid ett tidigare tillfälle förklarat begreppet, så har du ingen aning om vad en klicker är, så är det enkelt att kolla upp. Med klickern väl i hand, kan du sedan börja arbeta på de bitar du tycker är viktigast för dig och din hund. Med en klicker går inlärningsprocessen ofta blixtsnabb och det är roligt och motiverande för både dig och din hund.

Hundleksaker och godis är också bra produkter för att både glädja, motivera och förmedla olika saker till din hund. Är du ute efter produkter som dessa, har harmoni.se ett stort och kvalitativt utbud av produkter för din hund.

Posted in Husdjur | Kommentarer inaktiverade för En hund i balans