Att skaffa sig valp

Det är ett stort beslut att skaffa sig valp och det kräver mycket ansvarstagande från dig. Det handlar inte bara om att hitta en fin valp utan du måste både ha ekonomi och tid nog att ta hand om den.

Viktigt med uppfostran

Det är viktigt att lära din hund att uppföra sig redan från början. Hundträning kan vara tidskrävande och till en början handlar det mest om att få hunden rumsren. När valpen blir lite större är det dags att ensamträna den och lära den några standardkommandon så som ”sitt” och ”kom”. Ett tips från oss är läs på för att lära sig mer – kunskap kommer att göra hunduppfostran enkelt.

Lagar för hundägare

Det finns en hel del lagar och regler att hålla reda på när det gäller att ha hund. Din hund måste till exempel ha tillsyn och de måste rastas minst var sjätte timme – tänk på att det gäller för vuxna hundar då valpar behöver rastas mycket oftare. När du väl har koll på vad som gäller är det underbart att ha en liten valp som du får se växa och utvecklas till en fullvuxen hund. Tänk på att välja en ras som passar dig både storleksmässigt och aktivitetsmässigt.

Posted in Husdjur | Comments Off on Att skaffa sig valp