Aktivera även katten

De flesta är väl medvetna om att man behöver aktivera sin hund. Det finns oräkneliga tv-program, böcker och artiklar som tar upp hur viktigt det är med promenader, lekar och utmaningar för hunden. Många ägnar sig åt aktiviteter som att lära hunden tricks och träna agility. Något som många inte tänker på är att även katter behöver aktiveras.

sovande katt

En katt som inte får tillräckligt med stimulans i form av lek och utmaningar blir uttråkad och kan ofta utveckla dåliga beteenden, som till exempel att förstöra möbler.

Leksaker för katten

Bra leksaker är ett enkelt sätt att aktivera sin katt. Vi kommer här med några förslag och du kan hitta alla hos Supercat.

En leksak som är populär hos mer eller mindre alla katter är vippan Da Bird. Skaftet är 90 cm långt och har en tvinnad nylontråd som är 80 cm lång. Fjädrarna är tillverkade för att aerodynamiskt efterlikna en fågel i flykten. Ett vanligt problem med den här typen av leksaker är att fjädrarna relativt lätt blir söndertuggade men det har man löst genom möjligheten att köpa refill-fjädrar. En fördel med leksaker som vippan är att det ger dig möjlighet att leka tillsammans med din katt och på så sätt förstärka relationen.

Vill man att katten ska sysselsätta sig själv en stund är Catmosphere Treatdispenser en perfekt leksak. Du fyller den transparenta bollen med kattens favoritgodis och sedan är jakten igång. Då och då ramlar det ut godis ur bollen som gör att kattens intresse bibehålls. Det går att justera öppningen för godiset så att det passar olika typer av godis och kontrollerar hur mycket som samlar ut. Catmosphere Treatdispenser är en leksak som väcker kattens nyfikenhet och naturliga jaktinstinkter.

Prasseltunnel Swish är en annan populär leksak som tilltalar kattens naturliga instinkter att kunna gömma sig och smyga sig på sitt byte. Den passar såväl katter som vill leka och busa tillsammans som den ensamma katten som vill smyga på sina leksaker, husse eller matte.

Posted in Husdjur | Kommentarer inaktiverade för Aktivera även katten